Aanbod

Bij PAWS-ability kan je terecht voor diverse cursussen en workshops. Deze vinden plaats in Putten en/of Zeewolde. 

Gedragstherapie bij ongewenst of probleemgedrag

 • Gedragsconsult van ca. 1,5 uur bij je thuis of op locatie
 • Uitgebreide analyse van het probleem gedrag
 • Schriftelijk verslag van het behandelplan
 • 2 maanden nazorg

Opvoeding en Gedrag locatie Putten

 • Puppy
 • Pre-Puber Tijd
 • L.O.L – Luisteren, Opvoeden & Lol Trappen

Agility * locatie Zeewolde

 • Sport Foundation (ook in Putten)
 • Agility Basis
 • Agility Debutant

* Er is nog een beperkte plek op donderdagmiddag beschikbaar

Workshops locatie Putten / Zeewolde

 • Warming up
 • Focus in je Training
 • Clicker skills
 • Spelen & loslaten
 • Motivatietraining
 • Palen training

Puppy
(10 lessen – 6 cursisten)

In deze cursus leer je alles (nou ja, veel) over de ontwikkeling van je pup. Je leert het belang van socialisatie, hoe je die socialisatie opbouwt en hoe je je pup het beste kunt begeleiden in iedere (spannende) situatie. We maken gebruik van diverse ‘games’ voor het aanleren van de basis, zoals het terug komen bij de baas, het netjes mee wandelen of loslaten van de speel. De basis oefeningen zoals zelfbeheersing, wachten op je beurt en blijven komen zeker aan bod, maar ook werken we aan body awareness en komt hersenwerk voorbij.

Pre-Puber Tijd
(10 lessen – 6 cursisten – vanaf ca. 5 mnd)

Je pup is geen pup meer, maar ook zeker nog niet volwassen. Er gebeurt een heleboel in het brein en het lichaam van je hond. Denk hierbij aan het proces van geslachtsrijp worden, waarbij hormonen een enorme rol spelen. Bij machogedrag van een puberende reu naar andere reuen, spelen hormonen bijvoorbeeld een belangrijke rol. En ‘bitcherig’ gedrag (het woord zegt het natuurlijk al) bij teven die loops worden, zijn of geweest zijn, staat ook onder invloed van hormonen. In deze cursus leer je hoe je je hond daarin kunt begeleiden en hoe je er zelf mee om kunt gaan. We herhalen de oefeningen die je puber al kent, maar spontaan is vergeten of door de diverse angstfases in deze periode ineens weer heel spannend vindt. En natuurlijk gaan we ook in deze cursus weer veel plezier maken met nog meer spelletjes en leuke oefeningen.

L.O.L – Luisteren, Opvoeden & Lol trappen
(vanaf ca.8 mnd – 10 lessen – 6 cursisten)

Vind je het leuk om wekelijks met je hond te trainen, maar heb je geen sport ambities? Luistert je hond prima, maar vindt hij sommige oefeningen nog wat lastig? Heb je de pubercursus afgerond, maar je vindt het fijn om nog wat langer wekelijkse begeleiding te krijgen? Dan is dit de perfecte cursus. De naam zegt het al: Hoewel we nog steeds aan het opvoeden zijn en we nog steeds willen dat de honden (beter) luisteren, is dit vooral een cursus waarbij we lol gaan trappen. Of te wel een perfecte mix tussen nuttige, opvoedkundige oefeningen en oefeningen die niet perse nuttig zijn, maar wel erg leuk om aan te leren. Deze cursus is geschikt voor pubers en (jong) volwassen honden.

Sport Foundation
(vanaf ca. 8 mnd – 10 lessen – 4 cursisten)

Heb je een sportcarrière voor je hond in petto, dan heeft hij daarvoor een basis nodig. Agility, Hoopers, Obedience, Canicross, overal moet je hond fysiek en mentaal fit voor zijn. We gaan daarom werken aan de balans en coördinatie, de lenigheid en de corestability van je hond en besteden aandacht aan de warming up en cooling down. Daarnaast gaan we aan de slag met richting commando’s, vooruit sturen, om een voorwerp sturen, target training, spelen en loslaten en we leren de tunnel aan. En er zal aandacht besteed worden aan zelfbeheersing en een rustige, stabiele start. Bij alles wordt natuurlijk rekening gehouden met wat je hond op zijn leeftijd fysiek en mentaal aan kan en worden de oefeningen op een verantwoorde manier opgebouwd.

Agility Basis
(va. 11 mnd – 10 lessen – 4 cursisten)

In deze cursus leren we je hond de verschillende toestellen van Agility aan. Wil je in de toekomst een heel parcours kunnen afleggen, dan leg je met deze cursus daarvoor een perfect basis. Het beoogde doel van de Agility Basis, is een toestel beheersing, waarbij je hond de opdracht begrijpt en weet hoe hij die moet uitvoeren. We streven ernaar dat je hond dit zelfstandig kan en gaan op zoek naar verbeterpunten. Kan hij het bijvoorbeeld ook als er als je achter blijft, of als je hem juist inhaalt? En wat als zijn favoriete speeltje in zicht ligt? Naast het aanleren van de toestellen, besteden we ook aandacht aan motivatie en beloning: wat is de motivatie voor jouw hond? Is jouw beoogde beloning ook een beloning voor je hond? Ook de diverse wissels worden in deze cursus geïntroduceerd. En natuurlijk is een rustige, stabiele start een belangrijk onderdeel van deze cursus.

Agility Debutant*
(10 lessen – 4 cursisten)

Als je hond alle toestellen beheerst, kunnen jullie hele parcoursen gaan lopen. Het afleggen van een parcours, vraagt van zowel hond als handler dat de focus langer vastgehouden kan worden. Je leert te bepalen waar jouw positie binnen het parcours moet zijn om je hond te helpen het parcours zo goed mogelijk af te leggen. Je legt de lat voor de zelfstandigheid van je hond weer een beetje hoger, door hem opdracht te geven dat ene toestel te nemen, terwijl jij je volgende positie alvast inneemt. We gaan verder met de uitvoering van de wissels en het bepalen van welke wissel in welke situatie de juiste keuze is. Hoe verken je nou eigenlijk een parcours? Ook het lopen van wedstrijden wordt in deze cursus behandeld. Heb je nog helemaal geen wedstrijdervaring, dan krijg je uitleg van hoe zo’n wedstrijd gaat, hoe je je kunt aanmelden en wat je kunt verwachten op een wedstrijd. 
* voor deelname aan deze cursus dient je hond de toestellen te beheersen